Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шверц аутобусима: На Градини цигарете, а на Прешеву лекови

rssBookmark and Share

Градина 07.05.2017. Јужна Србија Инфо

Царински службеници су 3. маја 2017. године, на граничном прелазу Градина, спречили покушај кријумчарења још 1380 паклица цигарета без акцизних маркица.
Два дана раније на граничном прелазу Прешево, откривена је већа количина лекова.

Шверц аутобусима: На Градини цигарете, а на Прешеву лекови

Прекршај је откривен на излазу из Србије, када се за контролу пријавио аутобус чији су возач и путници претходно рекли да немају ништа да пријаве за контролу.

Међутим, детаљним прегледом аутобуса, у фабричкој шупљини у пртљажном делу, пронађенo je укупно 1380 паклица цигарета марке ''Ashima'' без акцизних маркица.

Као власник цигарета пријавила се 34-годишња српска држављанка рекавши да не поседује ни рачуне, нити документацију за пронађене цигарете.

Како се ради о акцизној роби без пратеће документације, цигарете су задржане до окончања прекршајног поступка.

Два дана раније, 1. маја 2017. године, на улазу граничног прелаза Прешево, нашао се и аутобус једне домаће туристичке агенције у чијем пртљажнику је откривена путна торба пуна лекова.

У торби се налазило чак 627 кутија лекова, од чега највише лека ''Nozinan 25 mg'', чак 315 кутија. Поменути лек спада у групу тзв. антипсихотика и користи се код пацијената којима се привиђају ствари које не постоје.

Како се нико од путника и возача није пријавио као власник откривене торбе, прекршај је покренут против возача што је уобичајна пракса у таквим случајевима.

Коментара: 0


#   Туристичке агенције   Градина   царина   кријумчарење   лекови   Гранични прелаз   шверц цигарета   1. мај
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима