Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тинејџери ухватили лопова који је тукао и опљачкао старицу

rssBookmark and Share

Прокупље 16.09.2014. Телеграф

Храбри младићи успели су у два наврата да ухвате лопова, за којег се касније испоставило да се зове Дејан К. и да је дан пре него што је опљачкао жену изашао из затвора. Иако је био далеко крупнији од њих сва тројица су се дала у потрагу

Тинејџери ухватили лопова који је тукао и опљачкао старицу

Девентаестогодишњаци Петар Мићуновић, Лазар Станојевић и Стефан Момчиловић из Прокупља кренули су у потеру за џепарошем који је у сред бела дана на главном прокупачком мосту напао тукао и опљачкао старију жену.

Храбри младићи успели су у два наврата да ухвате лопова, за којег се касније испоставило да се зове Дејан К. и да је дан пре него што је опљачкао жену изашао из затвора. Иако је био далеко крупнији од њих сва тројица су се дала у потрагу.

- Прилазили смо мосту када смо видели како крупнији мушкарац удара старију жену, отима јој ташну, извлачи новчаник и бежи. Сви смо одмах потрчали за њим, а он се спустио на кеј крај моста. Стефан је отрчао са једне а Лазар и ја са друге стране. Стигла су их њих двојица и ухватила га испод мишица- каже Петар.

Његов друг Лазар нам појашњава да су му рекли да врати новчаник, а он је тврдио да му треба новац.

- Када је видео да га нећемо пустити, почео је да се отима и на крају истргао и опет наставио да бежи, а ми смо кренули за њим. Док је трчао извукао је новац из новчаника и бацио га недалеко од мене. Сустигао сам га док је покушавао да се попне уз кеј, ухватио за ногу, а он се оклизнуо и пао – прича Лазар који каже да је у опљачканој жени видео своју бабу коју су тако више пута напали на улици, а никада јој нико није помогао.

- Ово је тешко време и само ми је прошло кроз главу да је у том новчанику можда све што старија жена има. То ме је разљутио и нисам желео да одустанем од потраге – додаје Лазар. У то доба је наишао и полицајац, а лопов је искористио гужву и удаљио се. Убрзо је пронађен на основу изјава тројице младића.

Опљачкана жена којој је од напада лопова остао хематом испод ока дуго се у полицији захваљивала младићима. Они кажу да би увек исто учинили и да не могу да схвате да су остали пролазници игнорисали оно што се дешавало.

- Нико ко је био близу ње није покушао да је одбрани, нити касније да јој приђе и пита је да ли је добро. То је оно што поражава – коментарише Лазар.


#   Прокупље   старица   лопов   тинејџери
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима