Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tinejdžeri uhvatili lopova koji je tukao i opljačkao staricu

rssBookmark and Share

Prokuplje 16.09.2014. Telegraf

Hrabri mladići uspeli su u dva navrata da uhvate lopova, za kojeg se kasnije ispostavilo da se zove Dejan K. i da je dan pre nego što je opljačkao ženu izašao iz zatvora. Iako je bio daleko krupniji od njih sva trojica su se dala u potragu

Tinejdžeri uhvatili lopova koji je tukao i opljačkao staricu

Deventaestogodišnjaci Petar Mićunović, Lazar Stanojević i Stefan Momčilović iz Prokuplja krenuli su u poteru za džeparošem koji je u sred bela dana na glavnom prokupačkom mostu napao tukao i opljačkao stariju ženu.

Hrabri mladići uspeli su u dva navrata da uhvate lopova, za kojeg se kasnije ispostavilo da se zove Dejan K. i da je dan pre nego što je opljačkao ženu izašao iz zatvora. Iako je bio daleko krupniji od njih sva trojica su se dala u potragu.

- Prilazili smo mostu kada smo videli kako krupniji muškarac udara stariju ženu, otima joj tašnu, izvlači novčanik i beži. Svi smo odmah potrčali za njim, a on se spustio na kej kraj mosta. Stefan je otrčao sa jedne a Lazar i ja sa druge strane. Stigla su ih njih dvojica i uhvatila ga ispod mišica- kaže Petar.

Njegov drug Lazar nam pojašnjava da su mu rekli da vrati novčanik, a on je tvrdio da mu treba novac.

- Kada je video da ga nećemo pustiti, počeo je da se otima i na kraju istrgao i opet nastavio da beži, a mi smo krenuli za njim. Dok je trčao izvukao je novac iz novčanika i bacio ga nedaleko od mene. Sustigao sam ga dok je pokušavao da se popne uz kej, uhvatio za nogu, a on se okliznuo i pao – priča Lazar koji kaže da je u opljačkanoj ženi video svoju babu koju su tako više puta napali na ulici, a nikada joj niko nije pomogao.

- Ovo je teško vreme i samo mi je prošlo kroz glavu da je u tom novčaniku možda sve što starija žena ima. To me je razljutio i nisam želeo da odustanem od potrage – dodaje Lazar. U to doba je naišao i policajac, a lopov je iskoristio gužvu i udaljio se. Ubrzo je pronađen na osnovu izjava trojice mladića.

Opljačkana žena kojoj je od napada lopova ostao hematom ispod oka dugo se u policiji zahvaljivala mladićima. Oni kažu da bi uvek isto učinili i da ne mogu da shvate da su ostali prolaznici ignorisali ono što se dešavalo.

- Niko ko je bio blizu nje nije pokušao da je odbrani, niti kasnije da joj priđe i pita je da li je dobro. To je ono što poražava – komentariše Lazar.


#   Prokuplje   starica   lopov   tinejdžeri
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima