Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Трећа заплена пилетине за недељу дана

rssBookmark and Share

14.11.2011. Аutor : L.Mitrović |

Царински службеници су рано јутрос приликом ванредне контроле на деоници аутопута у Грделичкој клисури спречили још један покушај кријумчарења преко 900 килограма пилетине.

Трећа заплена пилетине за недељу дана

Смрзнута пилетина америчког порекла са декларацијом Косова у 60 кутија по 15 килограма била је сакривена у пртљажном простору по седиштима и по поду аутомобила лесковачких регистарских ознака.

Како путник аутомобила није поседовао никакву пропратну документацију за месо, царински службеници су га запленили и предали у даљу надлежност Републичкој ветеринарској инспекцији, док је против одговорног лица покренут прекршај пред надлежним судом.

Подсећамо да су цариници за само недељу дана у три ванредне контроле на делу аутопута између Врања и Ниша, запленили око 1.300 килограма кријумчарене пилетине страног порекла.

Кријумчарена храна која без непходних инспекцијских контрола стиже на тржиште може бити опасна по здравље, па и по животе људи.

Доследним спровођењем закона у датим областима Управа царина успешно штити здравље грађана и животну средину од различитих здравствених и еколошких опсаности и изазова.


#   Управа царина
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима