Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Трговци у страху од дечака "глисте": Провлачи се кроз узане отворе са лакоћом и односи пазар и робу

rssBookmark and Share

Лесковац 03.06.2014. Блиц

Он се као глиста провлачи кроз узане отворе и односи им пазар и другу робу, а полиција је саопштила да је извршио 136 кривичних дела

Трговци у страху од дечака "глисте": Провлачи се кроз узане отворе са лакоћом и односи пазар и робу

Власници месара, пекара, пиљара, мењачница, парфимерија, киоска, књижара и других радњи у Лесковцу страхују од посете тринаестогодишњег дечака П.В.

Он се као глиста провлачи кроз узане отворе и односи им пазар и другу робу, а полиција је саопштила да је извршио 136 кривичних дела, пише "Блиц".

- У паничном смо страху и тражимо да неко заустави ове крађе. Из моје касе однео је 5.000 динара, цео пазар. Срећа што га није интеросавао доњи веш - прича Сузана Ђорђевић, власница бутика у Улици Стојана Љубића.

- Код мене је решетке одвалио, циглом разбио стакло и провукао се кроз отвор 20 пута 20 центиметара. Нигде није било ни капи крви, провукао се као глиста. Однео је 2.666 евра и 77.000 динара. Пронађено је и враћено 266.000 динара - жали се Стојан Костић, власник мењачнице.

- Имам сведоке који су видели крађу и који су га препознали. А ја га виђам испред општине. Са децом сакупља ситниш који се баца после венчања - прича Костић.

Дечак је током обијања невероватно миран. О томе сведочи и видео-снимак из опљачканог киоска на Булевару ослобођења. Најпре шрафцигером скида решетку, попут глисте се провлачи кроз узани шалтерски отвор. Обија касу и извлачи новац. Не жури. Узима мобилни телефон за допуне, извлачи картицу и баца. Примећује камеру и сече кабл. Радња се одвија сат и по после поноћи.

- Однео је 100 евра од лутрије и цигарете у вредности од 100.000 динара. Шта да радим? - пита се Милан Тасић.

Кроз још мањи отвор ушао је и опљачкао књижару “Нолит”, одакле је однео 100.000 динара, фризерски салон „Тома“, затим продавницу обуће “Борели”, пиљару “Ненси” и угоститељску радњу “Код Лешњака”.

Полиција нас упућује на Центар за социјални рад, где нам је речено да је дечак упао у правни вакуум.

- Према Закону о малолетницима, он је кривично неодговоран до 14 година. Упали смо у правни вакуум. У сарадњи са другим институцијама неколико пута смо га смештали у Завод за васпитање омладине и деце у Београду, одакле побегне после два дана - каже Бобан Илић, директор Центра.

Малолетник постаје одговоран 2. јула

Малолетник П.В, који са родитељима, браћом и сестрама живи у лесковачком кварту Подворце, постаће одговоран пред законом 2. јула, када пуни 14 година. За претходне трогодишње крађе неће одговарати, а неизвесно је да ли ће и када неко да надокнади мањак у касама опљачканих локала.


#   Лесковац   полиција   крађа   Центар за социјални рад   страх   дете   роба   продавнице   трговци   Ана Ђорђевић   Бобан Илић   доњи веш   фризерски салон
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима