Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Прешеву откривено 13 илегалних емиграната из Авганистана

rssBookmark and Share

Прешево 02.02.2015. Бета, Јужна Србија Инфо

Управа царина саопштила је данас да је заједничком акцијом те службе и полиције, на железничкој станици Прешево, спречен илегални улазак у Србију 13 држављана Авганистана.

У Прешеву откривено 13 илегалних емиграната из Авганистана

Како се наводи, реч је о двадесетогодишњацима који су покушали да се домогну Западне Европе, сакривши се у просторе које су испод два вагона направили од дасака.

"Међународни теретни воз у коме су откривени био је празан, кренуо је из Грчке и само је транзитирао кроз Србију, а у композицији су се налазили вагони са различитим крајњим дестинацијама. Илегални емигранти поделили су се у две групе, па су се случајно или намерно њих седморица сакрила испод вагона који је ишао до Мађарске, а шесторица испод оног који је ишао пут Чешке", пише у саопштењу.

Додаје се да су цариници и полицајци на граничном прелазу Прешево, од почетка 2015. године, спречили више од 20 страних држављана да илегално уђу у Србију.

"Као и у свим претходним случајевима, илегални емигранти су предати у даљу надлежност МУП-а", саопштила је Управа царина.


#   Прешево   Управа царина   Железничка станица   откриће   емигранти   Авганистан     теретни воз
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима