Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прешево: Откривени имигранта, међу њима две бебе

rssBookmark and Share

Прешево 05.03.2015. Јужна Србија Инфо

На железничкој станици у Прешеву јуче су у међународном возу на линији Грчка-Мађарска откривена 22 илегална имигранта из Авганистана и Сирије, међу којима је било шесторо деце, од којих су две бебе, саопштила је Управа царина.

Фото Мондо
Фото Мондо

Имигранти су откривени приликом контроле цариника и полиције, а оно што, како се наводи, ову групу разликује од оних које су цариници до сада откривали је чак шесторо деце, од којих је најмлађе тромесечна беба.

Цариници су одлучили да воз преконтролишу апаратом за мерење концентрације угљен-диоксида, јер, уколико се на том апарату прикаже већа концентрација поменутог гаса, то значи да се у простору који се контролише налазе жива бића, наводи се у саопштењу.

Будући да је мерењем у три вагона утврђена већа концентрација угљен диоксида, цариници су их отворили и спречили даљи ризик по здравље илегалних емиграната, пише у саопштењу.

У првом вагону налазила се камионска приколица у којој су цариници затекли 11 људи, међу којима је било и шесторо деце, једна жена и две бебе. Због аустријских регистарских ознака на приколици, претпоставља се да су желели да стигну у ту земљу, стоји у саопштењу.

Прегледом још два вагона на које су били натоварени празни робни контејнери, откривено је још 11 особа, међу којима се налазила једна жена. Они су били подељени у две групе, те се тако њих четворо налазило у једном, а још седморо у другом контејнеру.

Сви откривени емигранти су предати у даљу надлежност МУП-а Србије, закључује се у саопштењу,

 

Танјуг, Мондо, Јужна Србија Инфо


#   Прешево   Јужна Србија регион   бебе   деца   МУП РС   Јужна Србија Инфо   Управа царина   Железничка станица   илегални имигранти   Авганистан
@juznasrbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима