Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Сићевачкој клисури спречена сигурна смрт 50 путника аутобуса

rssBookmark and Share

17.09.2012. Нишке Вести

Захваљујући невероватној храбрости возача "Лотоса" из Новог Пазара Сенада Зећировића, и Новосађанина Срђа Столића у суботу је, у Сићевачкој клисури, у последњем тренутку спречена готово сигурна смрт 50 путника који су се, у организацији "Знак-травела" из Новог Пазара враћали из турског летовалишта Саримсакли.

Аутобус
Аутобус

Према информацијама које су Нишке вести добилe од неколико путника и директорке "Знак-травела" Нерке Биберовић, на аутобус се, у пуној брзини, са брда сручила стена која је директно погодила возача Зећировића.

Иако тешко повређен, последњим атомима снаге, он се 50 метара борио да заустави аутобус, када се онесвестио и срушио. Када је аутобус био на ивици провалије, на возачево седиште бацио се храбри путник Срђа Столић, који је у последњим секундама вратио аутобус на коловоз, а потом успео да га укочи и зустави.

Сви путници прошли су без повреда, а тешко повређени возач Зећировић је у нишку болницу, где је оперисан и после дуже борбе за живот, успешно се опоравља.

- Била сам у другом од три аутобуса која су возила наше туристе, махом из Београда и Новог Сада, видела сам како на аутобус који је возило Зећировић најпре пада велика стена, а потом "шета" по путу. Касније сам сазнала како су се храбро борили возач Зећировић и спасилац Срђо Столић, дивни момак - дифовац из Новог Сада. Да није било њихове храбрости и присебности, аутобус би се сураво у кањон Нишаве, о последицама не смем ни да размишљам - каже Нерка Биберовић и наглашава да ће "Знак-травел", чим се Зећировић опорави, у Нови Пазар позвати све путнике, да заједнички прославе срећни исход.

БРАВО И ЗА ЈОКИЋА!

Полицијска управа у Нишу у свом данашњем саопштењу за медије није ни поменула овај пример невероватне присебности и храбрости! Све новинске и ТВ редакције о овом догађају обавестио је данас касно по подне Александар Јокић, један од путника аутобуса, који је на емаил послао информацију, фотос и снимак из Сићевачке клисуре.



#   Полицијска управа   Нови Пазар   Нишке вести
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима