Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Србији под присмотром више од 100 педофила

rssBookmark and Share

12.09.2011. Аutor : Aleksandra Ž. Adžić

Српска полиција формирала је оперативну базу података у којој је више од сто имена осумњичених за интернет педофилију, али и оних који су поседовали порнографски материјал на којима су најмлађи, што до пре две године није било кривично дело.

У Србији под присмотром више од 100 педофила

Поједини интернет педофили који су раније поседовали фотографије и снимке на којима се види сексуално злостављање најмлађих у међувремену су почели и да размењују порнографски материјал на коме су деца,пише ''Блиц'' .

Само ове године у оквиру акције „Армагедон” оперативци СПБОК-а ухапсили 15 осумњичених за интернет педофилију.

-Због интернет педофилије хапсили смо људе различитог образовања, социјалног статуса. Било је и професора, али и физичких радника. Углавном су то самотњаци, социјално неактивне особе. Али било је и ожењених мушкараца који имају децу и наизглед нормалну породицу - кажу у СБПОК-у.

Иначе, светске полиције материјал који размењују педофили деле у пет категорија. Прва категорија су снимци и фотографије на којима су деца полуобучена, рецимо у купаћим костимима, у а материјалу друге категорије су наги најмлађи.У трећој категорији је материјал на коме су нага деца поред одраслих, у четвртој је снимљено или фотографисано миловање. У најтежој, петој категорији су снимци сексуалног злостављања најмлађих.

Американци хвале СБПОК

Колики је допринос оперативаца нашег СБПОК-а у разбијању педофилске мреже на интернету, сведочи и јавна похвала од Канцеларије за истраге министарства за унутрашњу безбедност САД у Бечу и Канцеларије за регионалну безбедност при Амбасади САД у Београду.

-Наша полиција је апсолутни лидер на Балкану у борби против интернет педофилије. Сарађујемо с колегама из иностранства, као и са полицијским официрима за везу при амбасадама у Србији - кажу у СБПОК-у.


#   полиција   интернет   сексуално злостављање   фотографије
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима