Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

УБИЛА ГА БОМБА: Пузао 200 метара с разнетим рукама

rssBookmark and Share

Алексинац 14.10.2013. Autor: Kurir

Горан Лазић (47) из села Суботинац погинуо је јуче ујутро под још неразјашњеним околностима у Алексинцу. Лазић је, вероватно нестручним руковањем, активирао експлозивну направу, која му је разнела руке, па је убрзо умро због обилног крварења. Несрећни човек се у тренутку трагедије налазио у Улици Стефана Немање, а успео је да допузи до двеста метара удаљене Улице Ђура Салаја, где је преминуо. Претпоставља се да је намеравао да стигне до болнице, од које га је делило још двеста метара.

УБИЛА ГА БОМБА: Пузао 200 метара с разнетим рукама

Непознати мотиве

Засад се не зна шта је Лазић намеравао с експлозивном направом која га је усмртила. Засад је утврђено да је он дан раније правио приручну бомбу, те да му је она пукла током израде, али га није повредила. Зато се не искључује могућност да је експлозивну направу наменио неком с ким је био у сукобу.

На овакав закључак упућује и чињеница да у Алексинац није дошао својим колима, већ га је довезла засад непозната особа.
Лазић је до пре две године живео у Црној Гори, а онда се доселио у алексиначко село Суботинац, у којем му живи мајка. Она потврђује да је син дан уочи трагедије правио бомбу.

Експлозија у гаражи

- Био је у гаражи кад сам чула да је нешто јако пукло. Истрчала сам и питала га: „Шта би то, сине?“, али ми је казао да није ништа. Нисам на њему приметила ништа неуобичајено, био је нервозан, али је увек био напет, то је последица боравка на ратишту - прича Лазићева мајка Зора Стојановић. Лазићево тело послато је на обдукцију ради утврђивања тачног узрока смрти.


Хтео неког да заплаши?

Током јучерашњег дана полиција је претражила Лазићево возило и кућу у којој је живео. Међутим, засад нема потврде да су нађене друге експлозивне направе. Како сазнајемо у полицији, постоји сумња да је Лазић импровизованом бомбом хтео неког да заплаши, али засад нема информација о коме је реч.


#   Алексинац   полиција   Суботинац
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима