Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшен директор Удружења привредника и занатлија Ниша

rssBookmark and Share

11.12.2013. Autor: Beta

Нишка полиција ухапсила је извршног директора Удружења привредника и занатлија Ниша Благоја С. због сумње да је злоупотребио положај одговорног лица и фалсификовао службене исправе.

Ухапшен директор Удружења привредника и занатлија Ниша

Полиција сумња да је Благоје С. пре три године закључио Уговор о пословно-техничкој сарадњи са одговорним лицем Дискотеке “Студио” ДОО у Нишу Весном А. о давању у закуп 500 квадратних метара простора, без сагласности града Ниша као власника имовине.

Полиција је навела да је он простор издао по знатно нижој цени од оне коју прописује одлука о пословном простору града Ниша. Тако је у периоду од 1. јануара 2011. до 30. септембра 2013. остварио корист Удружењу у износу од 5,5 милиона динара и омогућио правном лицу “Студио” да обављање делатност оствари имовинску корист у
износу од 6,1 милиона динара.

Одговорно лице Дискотеке “Студио”, Весна А. ухапшена је августа ове године због утаје пореза и осуђена на четири године затвиора и новчану казну.

Полиција такође сумња да је Благоје С. заједно са Татјаном М. из Ниша и Миланом С. из Ниша, као члановима испитне комисије Општег удружења самосталних привредника и занатлија Ниш, 25. октобра ове године унео неистините податке у Регистар издатих уверења - мајсторских писама за два лица из Ниша да су положили праксу, иако то нису урадила.


#   хапшење
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима