Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшен лекар, узео мито од пацијента који болује од рака

rssBookmark and Share

24.08.2013. Autor: Telegraf

Југослав С. лекар специјалиста нишке Клинике за урологију, ухапшен је због сумње да је од тешко болесног пацијента тражио хиљаду евра, како би га примио на лечење. Родбина болесника је о захтеву за мито обавестила полицију, па је лекар ухапшен чим је узео новац. Југослав је и раније хапшен због примања мита од пацијената.

Ухапшен лекар, узео мито од пацијента који болује од рака

Како је за Телеграф потврдила нишка полиција, осумњичени лекар је одбио да прими у болницу пацијента док му није дао новац.

- Ради се о човеку са карциномом простате у поодмаклој фази који је требало да буде хитно оперисан. Медјутим, када је дошао у болницу, осумњичени је од њега тражио новац. Први пут му је исплаћено сто евра, али му то није било довољно већ је тражио још, па нас је пацијентова родбина обавестила о захтеву за мито – сазнајемо из истраге.

Они су дошли на Клинику за урологију, а ми смо били испред зграде. Лекар је најпре затражио да види паре, пре него што је потписао налог за пријем на болничко лечење. Када је пацијент примљен, његова сестра нас је обавестила да је новац предат, ми смо ушли на Клинику и код осумњиченог лекара нашли хиљаду евра – кажу наши саговорници из полиције.

На Клиници за урологију нису изненадјени хапшењем Југослава С.

- Сви смо то очекивали, јер се знало да он болесницима наплаћује лечење. Он је заиста врхунски стручњак, али је ужасно да се од људи који овде долазе по помоћ, узимају паре. Он је и раније хапшен јер је од неког човека који је требало да иде у затвор, узео новац и примио га у болницу – кажу колеге ухапшеног лекара.

Из нишке полиције најављују да се кренуло у опсежну акцију сузбијања корупције у нишком здравству.

- Биће проверена свака клиника и сваки лекар, за кога се посумња да је умешен у овакве работе. Имамо озбиљну намеру да станемо на крај оваквим појавама, па позивамо градјане да пријаве сваког лекара који им затражи новац – кажу у полицији.


#  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима