Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

УХАПШЕН: Полицији претио да ће убити судију

rssBookmark and Share

11.06.2013. Autor: Alo

Телефоном позвао Полицијску управу и запретио да ће убити судију Основног суда у Нишу Д.В. која га је недавно осудила на неправоснажну условну казну због насилничког понашања

УХАПШЕН: Полицији претио да ће убити судију

Мирослав Р.(56) из Ниша ухапшен је због сумње да је 10.јуна око 21.20 часова телефоном позвао Полицијску управу у Нишу и запретио да ће убити судију Основног суда у Нишу Д.В. која га је недавно осудила на неправоснажну условну казну због насилничког понашања.

Недуго, након што је изрекао претње полиција је привела осумњиченог који ће након истека мере задржавања уз кривичну пријаву бити приведен истражном судији Основног суда у Нишу због сумњи да је починио кривично дело угрожавање сигурности.

У Основном суду потврђено је да је против Мирослава Р. вођен кривични поступак због насилничког понашања, односно јер је претио лекарима Дома здравља. Он се теретио да је након чекања у реду у овој здравственој установи, улетео у ординацију и да је поред осталог једној лекарки запретио да ће је убити, речима “крв за крв”.

Веће којим је председавала Д.В. осудило је Мирослава Р. 30.маја непавоснажном пресудом на условну казну од шест месеци затвора која ће се извршити ако у наредне две године понови исто кривично дело. Истом првостепеном пресудом, Мирослав је обавезан и да плати судске трошкове и паушал од око 25.000 динара.


#   полиција   кривични поступак   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима