Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшена шефица рачуноводства лесковачке топлане

rssBookmark and Share

10.12.2010. Агенција ТАНЈУГ

Лесковачка полиција ухапсила је и одредила притвор шефу рачуноводства и ликвидатору у Јавном комуналном предузећу Топлана Весни Л. (49) из Лесковца због основане сумње да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја и фалсификовање службене исправе.

У данашњем саопштењу полицијске управе у Лесковцу наведено је да је после вишенедељног рада полиција утврдила да је у овој години предузеће које пружа услуге грејања грађанима, оштећено за око 1.280.000 динара и да је новац присвојен од упосленика тог предузећа.

Сумња се да је Весна Л. коришћењем службеног положаја у периоду од јануара до новембра ове године у више наврата присвојила новац од дневних пазара из благајне предузећа.

Она је приликом сређивања новца од пазара уплаћених од корисника услуга грејања новац присвајала из благајне пре него што је вршена уплата на текући рачун предузећа.

Да би прикрила начин на који је присвајала новац, осумњичена је службену документацију односно налоге благајни из којих се види дневни пазар и промет благајне уништила.

Због сумњи да је присвајање новца вршено и у претходним годинама, полиција ће наставити са истрагом, а Весна Л. ће у току дана бити приведена истражном судији Основног суда у Лесковцу, наведено је у саопштењу.


#   полиција   злоупотреба службеног положаја   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима