Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшени власник и менаџер дискотеке "Студио"

rssBookmark and Share

21.08.2013. Autor: SRNA

Власник и менаџер дискотеке "Студио" у Нишу Весна А. (38) и Милан М. (31), обоје из Ниша, ухапшени су због сумње да су утајили порез на приход од 130 милиона динара, односно скоро 100.000 евра.

Ухапшени власник и менаџер дискотеке

Осумњичени од 10. октобра 2010. године до 1. јуна ове године нису у целости уплаћивали пазар од наплате угоститељских услуга на жиро-рачун дискотеке "Студио".

"У том периоду уплаћено је мање новца од стварног пазара у укупном износу од 131.224.216 динара евидентирајући у књиговодству само новац који је уплаћен на рачун", наводи се у саопштењу нишке полиције.

Осумњичени су у истом периоду примили у радни однос неутврђен број лица за извршавање разних послова, не пријавивши их на обавезно социјално осигурање и исплаћујући им зараде у готовини, без евидентирања у пословним књигама.

Весна А. и Милан М. осумњичени су да су изршили кривична дела злоупотребе службеног положаја, фалсификовања службене исправе и повреде права по основу рада и права из социјалног осигурања и они ће након истека мере задржавања уз кривичну пријаву бити приведени истражном судији ради саслушања.


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима