Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лесковац: Ухапшено седам председника месних заједница, уплатили новац за лажне грађевинске радове

rssBookmark and Share

Лесковац 06.04.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Корупцијска афера потреса Лесковац. Седам председника Савета месних заједница, заједно са власницом предузетничке радње из Грделице, завршили су иза решетака због сумње да су извршили злоупотребу службеног положаја.

Лесковац: Ухапшено седам председника месних заједница, уплатили новац за лажне грађевинске радове

Оптужени су да су лажирали грађевинске радове и исплаћивали преко 7 милиона динара за непостојеће услуге.

Према саопштењу Вишег јавног тужилаштва у Нишу, осумњичени А. С. наводно је подстрекавао председнике Савета месних заједница села око Лесковца да му овере рачуне као извођачу радова, иако радови нису били обављени. Сумња се да су ови чиновници од 2021. до краја 2023. године неосновано одобравали плаћања, наносећи огромну штету буџету града Лесковца.

Међу ухапшенима су Н. С. (33), З. Т. (42), Д. С. (52), И. М. (49), М. С. (61), Н. Т. (51) и М. К. (40), као и А. С. (48), одговорно лице предузетничке радње из Грделице.

Ова афера, која је откривена након пажљиве истраге, бацила је сумњу на интегритет локалне власти и изазвала огорчење грађана. По налогу Посебног одељења за сузбијање корупције, осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, а очекује се да ће бити приведени надлежном тужилаштву уз кривичну пријаву.

 


#   Лесковац   Грделица   злоупотреба службеног положаја   корупција   Месна заједница   грађевинарство
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима