Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Украли 950.000 динара из меначнице па их "спискали" на гардеробу

rssBookmark and Share

14.05.2013. Autor: Blic

Штићеници Завода за васпитавање деце и омладине из НИша Ука В. (17) из Новог Београда, Марко К. (19) из Крагујевца и Саша Ш. (18) из Житорађе ухапшени су због сумње да су 12.маја око један час иза поноћи обили мењачницу “Алманах” на Тргу Краља Милана у центру Ниша из које су украли око 950.000 динара.

Украли 950.000 динара из меначнице па их

У обијању и крађи, како се сумња, учествовали су и малолетна М.Ј. (14) и малолетни Н.Л. (15), штићеници Дома за малолетнике у Књажевцу, за којма полицја још увек трага.

Полиција је саопштила да код ухапшених није пронађен новац, јер су га одмах потрошили на куповину гардеробе. Претпоставља се, међутим, дас у део новца добили су и малолетници који се још увек налазе у бекству.

- У трафику се ушуњала малолетна М.Ј. која је успела да се провуче кроз простор од свега 20 центиметара између решетке и излога мењачнице. Она је успела да отвори стаклени шалтер и да се провуче кроз мали отвор и уђе у мењачницу. Невероватни улазак у мењачницу снимиле су сигурносне камере - каже за "Блиц" извор близак истрази.

Малолетница је изашла из трафике док је остатак екипе чувао стражу, али по изласку није успела да извуче кесу са новцем, због чега је морала поново да изведе целу “гимнастику” са уласком у трафику. Пошто је изашла са парама, сви су побегли, али их је нишка полиција идентификовала интензивним радом на терену.

Ука В. је приведен истражном судији Вишег суда у Нишу који му је одредио притвор до 30 дана а Марку К. и Саши Ш. донето је решење о задржавању до 48 сати у просторијама полиције. Они ће по истеку мере задржавања бити приведени истражном судији.

Полиција интензивно трага за малолетницима М.Ј и Н.Л.


#   полиција
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима