Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уместо зимнице, марихуана у комбију (ФОТО)

rssBookmark and Share

Мердаре 01.06.2017. Јужна Србија Инфо

Цариници су око поноћи 1. јуна 2017. године на пункту Мердаре спречили да готово 35 килограма марихуане са АПКиМ буде прокријумчарено у Србију.

Уместо зимнице, марихуана у комбију (ФОТО)

Дрога је заплењена када се око поноћи, долазећи из правца Косова, на пункту појавио комби  „Opel Vivara“, словеначких регистарских ознака.

Возач комбија, 43-годишњи држављанин Македоније албанске националности, рекао је цариницима да путује у Словенију и да сем две гајбе парадајза, пар кеса паприка и нешто гардеробе у комбију нема ничега што би требало да пријави.

Упркос томе, дотадашње искуство, као и нервоза коју је возач све време испољавао,  навели су царинике да детаљно прегледају комби.

Куцкање по бочним странама и тупи звук без икаквог одзвањања указали су им на то да унутрашњост возила ипак није празна, те су одлучили да скину тапацирунг.

Испоставило се да су били у праву, јер су све фабричке шупљине возила биле испуњене дрогом.

Цариници су на самом пункту из страница, пода и крова возила, извадили 64 пакета марихуане тешких готово 35 килограма, да би потом дрогу, комби и кријумчара предали полицији у даљу надлежност.

Иако је возач цариницима након откривања дроге изјавио да „нема појма како се она ту нашла“, кроз информативни разговор са полицијом испоставило се да то није баш тако.

Наиме, тада је утврђено да се у комбију крије још дроге, па је полиција додатном претрагом, у блатобранима открила још 7 пакета тешких 3,7 килограма, чиме се укупна количина заплењене марихуане попела на готово 38,5 килограма.


#   полиција   марихуана   Косово и Метохија   Мердаре   царина   Гранични прелаз   информативни разговор
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима