Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Унесрећена мајка: Згазио ми је сина, а онда ми рекао "Убио сам ти дете, шта сад да ти радим"!

rssBookmark and Share

06.03.2014.

Где ће му душа: Није се потрудио ни да позове Хитну помоћ. Страшно је и што нико од возача није хтео да стане, каже Нусрета Думитру, Михајлова мајка

Унесрећена мајка: Згазио ми је сина, а онда ми рекао "Убио сам ти дете, шта сад да ти радим"!

- Изашао је из кола и казао ми: "Убио сам ти дете, шта сад да ти радим", као да се ништа страшно није десило. Није се потрудио ни да позове полицију ни Хитну помоћ, него сам ја то урадила. Страшно је и што нико од бројних возача који су пролазили није хтео да стане да Михајла одвеземо у болницу. Узалуд сам викала: "Помозите, дете ми је мртво"...

Овако започиње исповест за "Курир" Нусрета Думитру, чијег је сина Михајла (10) на њене очи јуче ујутру згазио возач "југа" Г. С. (49) из околине Нишке Бање. Несрећа се десила на обележеном пешачком прелазу на Булевару Цара Константина око 7.35 сати, када је мајка повела сина у школу. Дечак је задобио силовит ударац, одбачен је двадесетак метара и од повреда је преминуо на лицу места.

- Михајло је ишао у четврти разред Основне школе "Иван Горан Ковачић" у Нишкој Бањи. Сваки дан смо га водили у школу, страхујући да би му се нешто могло десити јер овде има много возила. Од куће смо пошли нешто после седам сати, како би стигао на време у школу - прича унесрећена мајка.

Како каже, кад су почели да прелазе улицу, "југо" је још био на семафору.

- Били смо на половини пешачког кад се ауто ођедном створио. Михајла ми је истргао из руке, а мене је оборио на колена. Потрчала сам ка сину, али чим сам га видела, схватила сам да је мртав. Био је потпуно модар... Пипала сам му пулс, скинула сам му јакну да бих му ослушнула срце, али знакова живота није било... Возач је изашао из кола, али није показао нимало саосећања... Као да је згазио пса, тако се понашао - описује највећи ужас који је могла да доживи несрећна Нусрета.

Након смрти њеног супруга, бригу о деци преузео је деда Гафур. Несрећни старац кроз сузе је испричао како је Михајлу помагао око учења.

- Дан пре несреће учили смо неједначине. Казао ми је: "Деда, добро си ме научио, први ћу да се јавим да одговарам математику". Поносио сам се унуцима, сви ме знају у њиховој школи. Стално сам био с њима, бојао сам се да им се нешто не деси, али ето, нисам могао да спасем Михајла - јадао се ожалошћени старац.
Осумњиченом Г. С. одређен је притвор до 30 дана.


#   саобраћај   саобраћајна незгода
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима