Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Возачи памет у главу: 19 мртвих због неприлагођене брзине

rssBookmark and Share

Лесковац 18.01.2014. ТВ Лесковац

У протеклој години на подручју Јабланичког округа, према подацима Полицијске управе Лесковац, регистровано је 550 саобраћајних удеса, у којима је 19 особа погинуло, 78 је задобило тешке, а 372 лаке телесне повреде.

Возачи памет у главу: 19 мртвих због неприлагођене брзине

Узрок скоро 50 процената саобраћајних незгода на територији Јабланичког округа је неприлагођена брзина условима и стању на путу.

Статистика бележи и да је велики број удеса, око 50, настао због неуступања првенства пролаза, потом због непрописног претицања, а у 19 случајева узрок саобраћајних незгода је психофизичко стање возача.

Од укупног броја саобраћајних незгода у нешто више од 30 процената као један од учесника јавио се возач бицикла или мотора.

Поред њих, у најугроженију групу учесника у саобраћају спадају и пешаци.

„Током претходне године на путевима Јабланичког округа 4 пешака су изгубила живот, а око 70 је повређено“, рекао је портпарол Полицијске управе у Лесковцу Бобан Здравковић.

У Полицијској управи подсећају возаче да морају бити опрезни, посебно у раним јутарњим часовима, када је због магле видљивост смањена и апелују на њих да повећају опрез, пре свега када је реч о брзини.


#   Лесковац   саобраћај   саобраћајна незгода   Јабланички округ   Бобан Здравковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима