Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Возачу брзе поште месец дана притвора

rssBookmark and Share

08.06.2013. Autor: Ag.

Приликом преузимања новца, припадници полиције су изнуђивача К.М. ухапсили, и он је признао уцену предузетника из куршумлије

Возачу брзе поште месец дана притвора

Возачу брзе поште К. М. (20) из Алексинца одређен је притвор од 30 дана због сумње да је покушао да изнуди новац од приватног предузетника М. М. (40) из Куршумлије.

Након што је возач брзе поште фирме Бекс у неколико наврата допремио брзу пошту М. М. у Куршумлији, позвао га је телефоном и тражио да му исплати 10.000 евра, уз претњу да ће, ако то не уради, да му "дигне кућу у ваздух и да ће му побити породицу".

Наредна два дана К. М. је оштећеном слао претеће смс поруке, тражећи новац. Оштећени је предложио да му исплати 2.500 евра, а као гаранцију за то, у сарадњи са полицијом, М. М. је изнуђивачу на жиро рачун уплатио 5.000 динара.

Тако је откривен идентитет изнуђивача. Након тога, у сарадњи са полицијом обележене су новчанице у укупном износу од 2.500 евра које је затим М. М. оставио у корпи за смеће на аутобуској станици у том граду, јер је изнуђивач тако захтевао.

Приликом преузимања новца, припадници полиције су га ухапсили, а К.М. је признао дело које је починио. Припадници полиције из Куршумлије су тај случај, какав до сад није забележен у тој општини, решили за два дана.


#  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима