Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Задавио пријатеља због ракије

rssBookmark and Share

Блаце 08.04.2014. Ало

Дарко Тодоровић (43) из села Миљковац код Ниша голим рукама је у суботу увече задавио свог комшију и до тада доброг пријатеља Радоја Танасковића (55) из села Музаће код Блаца.

Задавио пријатеља због ракије

Несрећни Радоје је пронађен у породичној кући на кревету, а тело је послато на обдукцију, док је Дарко у недељу вече ухапшен у Нишу. Убица је после свирепог злочина кренуо ка Нишу, где је имао изнајмљени стан, а злочин је пријавио одмах по изласку из села, и то тако што је позвао свог брата Жарка и испричао му шта је урадио.

- Прво му нисам поверовао јер сам знао да је пијан. Са покојним Радојем је био нераздвојан, више је волео њега од целе фамилије у селу. И Радоје би понекад отишао код њега у Ниш, где је Дарко изнајмио стан. Никоме није јасно зашто је то урадио – прича убицин брат Жарко. Он истиче да после првог братовљевог позива није реаговао, али када га је после позвала комшиница, а онда и тетка из Београда да му кажу да је и њих звао Дарко, почео је да сумња. Окренуо сам фиксни број телефона Радоја, али се нико није јављао. Мислио сам да су пијани и да су можда смислили неку шалу. Нисам ни претпоставио да ће га мој брат убити јер су цео дан пили заједно – прича човек који је и сам пре убиства био са њима.

– Предвече, свратио сам код Радоја. И ја сам попио неколико ракија. После сам отишао кући, а Дарко и Радоје су остали пијани, али у добром расположењу – прича брат убице. Дарко се, каже, чак осам пута лечио од алкохола, али се никада није излечио. Вече пре трагичног случаја посвађао се и са оцем и братом. „Рекли смо му да се смири и да је боље да не долази, ако мисли да се свађа. Он је отишао код Радоја и готово читав дан су пили, на крају ето шта се десило“, прича Жарко.

Комшије несрећног Радоја описују као мирног и скромног човека. И он је, кажу, волео да посегне за чашицом, али није био склон насиљу и свађи. Живео је сам. Имао је неуспешан брак, из ког има двоје деце која су, пошто га је жена оставила пре петнаестак година, пребачена у Дом за ментално заосталу децу у Нишу. Мештани кажу да је пре неколико година Радојев син пао са балкона терасе у дому и настрадао, док је ћерка која има двадесетак година наставила да живи у дому, и последњих година повремено је викендом посећивала оца.

„Код мене је дошао Дарков отац Михајло и рекао ми да позовем полицију, а онда испричао шта се десило. Убрзо је полиција дошла и у кући пронашла непомично тело Радоја како лежи на кревету“, прича комшија и даљи рођак Живорад Танасковић, који је убиство и пријавио полицији. „Осумњичени је после хапшења признао да је 5. априла око 20 сати убио Танасковића јер му није дао ракију да пије, каже за наш лист извор близак истрази. Дарку је судија одредио притвор до 30 дана.

Осам пута се лечио од алкохолизма

Директорка болнице у Горњој Топоници др Албина Станојевић каже да је Тодоровић био хронични алкохоличар који је чак осам бута био на лечењу у овој здравственој установи, где га је најчешће доводила полиција.

„Последњи пут је био на лечењу 2012. и да тада се није појављивао, а требало је. Углавном га је доводила полиција јер је вероватно постајао насилан“, каже др Станојевић.

Она наводи да Тодоровић није био психички болестан, али је био ограничене интелигенције.


#   Блаце   полиција   убиство   ракија   Албина Станојевић   Миљковац
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима