Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Жандарм убица на Фејсбуку писао: "Све ћу да вас побијем"

rssBookmark and Share

30.11.2013. Autor: Blic

Жандарм из Ниша Александар Раичић (24), ухапшен под сумњом да је убио Властимира Налића (25) чији је кокаин препродавао, поверио се најближима док је покушавао да побегне после злочина, да није имао намеру да га убије.

Жандарм убица на Фејсбуку писао:

Али, објаснио је, „пукао му је филм“ јер га је Налић стално понижавао, омаловажавао и малтретирао.

Раичић се дрогирао, али је морао и сам да препродаје дрогу да би дошао до пара јер је много трошио. Но, будући да је новац од продаје наркотика поново трошио за куповину кокаина за себе, тонуо је у дугове, што је стално узроковало нове проблеме.

- Последњих месеци односи између њих двојице су се погоршали јер му је Александар дуговао доста новца. Власта му се уз то подсмевао и омаловажавао га називајући га слабићем и зависником од дроге. Власта га је терао да утерује паре за дрогу од дужника који су важили за опасне. То је све стварало велики притисак, а ситуација је кулминирала те вечери кад је Раичић убио Налића - кажу познаници.

После убиства Раичић је од брата своје девојке узео неколико хиљада динара како би побегао у Црну Гору. Укрцао се у 17 часова у аутобус за Подгорицу са Градске аутобуске станице у Нишу, рачунајући да ће успети да пређе границу уз помоћ службене легитимације. Међутим, полиција је већ у телефону Налића нашла Раичићеве позиве, а будући да се истог јутра није појавио на послу, већ су обавештени сви гранични прелази о потрази за њим. Није пружао отпор, већ се мирно предао.


Занимљиво је да је и Раичићев отац старешина у Жандармерији. Он почите из угледне породице која је све чинила да му помогне, отплаћујући његове дугове за које су мислили да су коцкарски, и не слутећи да се дрогира.


Узор Џокер из „Бетмена“

Раичић је стално био нервозан и напет, па је просто невероватно да у Жандармерији нико његово стање није приметио као алармантно. На свом Фејсбук профилу истицао је слике Џокера, негативца из филма „Бетмен“ и мрачне поруке попут: „Престанемо да тражимо чудовишта испод кревета када схватимо да су у нама" и "Куцнуо је час... Све ћу да вас побијем".


#   полиција   убиство   Гранични прелаз
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима