Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хтели у ријалити, па запалили кућу, надајући се да ће добити нову

rssBookmark and Share

Алексинац 06.07.2017. Алексиначке вести, Телеграф, Блиц

Кућа Војкана Радојковића (53) у селу Горњи Крупац код Алексинца изгорела је у пожару који је сам подметнуо у нади да ће му ријалити “Тамара у акцији” помоћи да сагради нову.

Хтели у ријалити, па запалили кућу, надајући се да ће добити нову

Међутим, већ 13 дана је и без таквог каквог трошног крова над главом и живи са породицом под јабуком у кукурузишту, а ако не добије пријаву за лажно пријављивање од полиције, треба да буде срећан.

– Ватра је планула у предсобљу куће око поноћи док смо спавали. Умало да изгоримо као мишеви, али нас је пробудило рушење крова, па смо истрчали напоље. Позвали смо одмах ватрогасце, али кућа је чатмара, од кованица, сламе и блата и за два сата је изгорела и урушила се. Сад немамо ништа, а помоћи ни од куда. Гледали смо на телевизији ријалити “Тамару у акцији”, па смо се надали да ће нам неко помоћи, али помоћи ниоткуд – прича Војкан.

Полиција сумња да је глава породице Војкан Радојковић (53) запалио кућу, због чега је против њега поднела кривичну пријаву због лажног пријављивања Н.Н. лица за изазивање опште опасности.

Према налазу истражних органа, Војкану је претња једног мештанина из Горњег Крупца да ће му запалити кућу, ако Војканов пасторак не остави његову рођаку Тању, дала идеју да подметне пожар у своју стару кућу.

Планирао је да за то оптужи некога, а затим нађе неког да му помогне, али полицији је било сумњиво то што ствари из куће нису изгореле.

- Саслушањем Војкана и чланова његове породице, утврђено је да су они сами подметнули пожар. Војкан је то признао у полицији 26. јуна и због тога је против њега поднесена кривична пријава - рекао је извор близак истрази.

После свега, Војкан и његова породица, супруга и пасторак, спавају на отвореном, испод јабуке, недалеко од потока у засеоку Селиште, у Горњем Крупцу, код Алексинца.

– Ситуација је стварно тешка, али они не могу никога да криве. Имали су колико-толио кров над главом и за остало се сналазили као надничари. Када је полиција загребала мало дубље, брзо су признали да су кућу сами упалили надајући се помоћи. Кажу, гледали на телевизији да се многима помаже, па хтели и они да окушају срећу – наводи извор близак истрази за “Српски телеграф”.

Без обзира на истрагу и кривичне пријаве, они се и даље држе своје приче и надају се да ће им неко помоћи да не остану испод јабуке.

Алексиначке вести, Телеграф, Блиц


#   Алексинац   полиција   пожар   кривична пријава   ријалити   кривичне пријаве   Горњи Крупац
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима