Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Живели смо 21 годину са свирепим убицом

rssBookmark and Share

Прокупље 01.06.2014. Блиц

Живорад Демировић (39) из Прокупља ухапшен је под сумњом да је у Швајцарској 31. јула 1993. брутално убио швајцарског држављанина Ханса Никлауса из Дуликена.

Живели смо 21 годину са свирепим убицом

Швајцарца је, заједно са Х. Д. из Швајцарске, угушио јастуком, а осумњичени држављанин Србије је потом 21 годину живео мирно.

Љиљана Јефтовић, са којом Живорад има три сина од пет, осам и 12 година, не може да верује да је њен супруг брутални убица.

Ни у лудилу не могу да поверујем. Упознали смо се неколико месеци након што је дошао из Швајцарске. Седам година смо се забављали, од 2000. живимо заједно. Живорад је супруг и отац за пример - тврди невенчана супруга и наглашава да јој је Демировић причао да је у Швајцарској радио на фарми крава.


И Мустафа Демировић, отац осумњиченог, тврди да је њихов син читавог живота радио у надници код приватника како би прехранио породицу. Неко време радио је у Русији. Мајка Челебија се присећа да је њен син био у Швајцарској када је имао 18 година и то не дуже од месец дана.


- Прво је отишао код сестре у Немачку, а затим је посетио и рођаке у Швајцарској. Тамо је провео непуних месец дана и вратио се без динара у џепу. Од тада је зарађивао радећи у надници и мучио се да прехрани породицу - тврди уплакана мајка Челебија.


Бојана Митић, виши тужилац у Прокупљу, наводи да су преузели случај по замолници министарства правде Швајцарске и да су преузели кривично гоњење осумњиченог. Драгиша Стојановић, Демировићев адвокат, објашњава да ће тражити супервештачење јер постојећи докази не показују да је његов брањеник починио злочин.

Предмет на немачком језику

Швајцарски државни тужилац је Вишем суду у Прокупљу доставио осам регистара са обиљем документације и доказа написаних на немачком језику. Тек након што се преведу на српски знаће се који су докази прикупљени против Живорада Демировића.


#   Прокупље   убиство   породица
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима