Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Živeli smo 21 godinu sa svirepim ubicom

rssBookmark and Share

Prokuplje 01.06.2014. Blic

Živorad Demirović (39) iz Prokuplja uhapšen je pod sumnjom da je u Švajcarskoj 31. jula 1993. brutalno ubio švajcarskog državljanina Hansa Niklausa iz Dulikena.

Živeli smo 21 godinu sa svirepim ubicom

Švajcarca je, zajedno sa H. D. iz Švajcarske, ugušio jastukom, a osumnjičeni državljanin Srbije je potom 21 godinu živeo mirno.

Ljiljana Jeftović, sa kojom Živorad ima tri sina od pet, osam i 12 godina, ne može da veruje da je njen suprug brutalni ubica.

Ni u ludilu ne mogu da poverujem. Upoznali smo se nekoliko meseci nakon što je došao iz Švajcarske. Sedam godina smo se zabavljali, od 2000. živimo zajedno. Živorad je suprug i otac za primer - tvrdi nevenčana supruga i naglašava da joj je Demirović pričao da je u Švajcarskoj radio na farmi krava.


I Mustafa Demirović, otac osumnjičenog, tvrdi da je njihov sin čitavog života radio u nadnici kod privatnika kako bi prehranio porodicu. Neko vreme radio je u Rusiji. Majka Čelebija se priseća da je njen sin bio u Švajcarskoj kada je imao 18 godina i to ne duže od mesec dana.


- Prvo je otišao kod sestre u Nemačku, a zatim je posetio i rođake u Švajcarskoj. Tamo je proveo nepunih mesec dana i vratio se bez dinara u džepu. Od tada je zarađivao radeći u nadnici i mučio se da prehrani porodicu - tvrdi uplakana majka Čelebija.


Bojana Mitić, viši tužilac u Prokuplju, navodi da su preuzeli slučaj po zamolnici ministarstva pravde Švajcarske i da su preuzeli krivično gonjenje osumnjičenog. Dragiša Stojanović, Demirovićev advokat, objašnjava da će tražiti superveštačenje jer postojeći dokazi ne pokazuju da je njegov branjenik počinio zločin.

Predmet na nemačkom jeziku

Švajcarski državni tužilac je Višem sudu u Prokuplju dostavio osam registara sa obiljem dokumentacije i dokaza napisanih na nemačkom jeziku. Tek nakon što se prevedu na srpski znaće se koji su dokazi prikupljeni protiv Živorada Demirovića.


#   Prokuplje   ubistvo   porodica
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima