Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Зубар и сестра ухапшени због узимања мита од осуђеника у затвору

rssBookmark and Share

29.05.2014. Танјуг

Зубар и његова помоћница у нишком затвору ухапшени су данас због сумње да су примали мито од осуђеника, саопштила је Управа за извршење кривичних санкција

Зубар и сестра ухапшени због узимања мита од осуђеника у затвору

У саопштењу се прецизира да су стоматолог са сталним запослењем у Казнено-поправном заводу у Нишу В. П. и стоматолошки техничар М.М. запослена на одређено време, ухапшени данас на радном месту јер су примали мито за зубарске услуге које нису предвиђене Законом о извршењу кривичних санкција (ЗИКС).


Ухапшени су на радном месту у зубарској ординацији која се налази у оквиру затвореног дела нишког затвора.


Приликом претреса, код В.П. је пронађена новчаница од 50 евра коју је примио од осуђеног лица непосредно пред привођење.


Обома им је одређено полицијско задржавање и против њих ће Тужилаштво у Нишу поднети кривичне пријаве, наводи се у саоспстењу.


До завршетка кривичног поступка зубар и сестра су суспендовани, а управник Казнено-поправног завода у Нишу донео је решења о удаљењу са радног места.


Управа за извршење кривичних санкција наставља одлучну борбу против корупције као и одличну сарадњу са Полицијском управом и Тужилаштвом у Нишу и другим градовима.


Откривање и спречавање свих видова кршења радних дужности и обавеза запослених у систему извршења биће настављено и у будућности, истиче Управа за извршење кривичних санкција.


#   хапшење   затвор   медицинска сестра   кривичне пријаве   Управа за извршење кривичних санкција
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима