Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ипак тунел код Предејана

rssBookmark and Share

Лесковац 02.10.2013. Autor: M.Mitić

Министар саобраћаја Александар Антић и директор Коридора Србије Дмитар Ђуровић рекли су да ће се код Предејана на траси аутопута кроз Грделичку клисуру градити тунел.

Ипак тунел код Предејана

Они су током обиласка радова на ауто путу код Врања, објаснили да је касно да се траса мења онако како је тражила лесковачка локална самоуправа и мештани Предејана.

Министар Антић каже да је погледао тај део трасе и сматра да је касно за било какву промену.

“Ја сам разговарао са директором Коридора Србије и он ме је обавестио да у овој фази више није могуће изменити. Време и место када је то било могуће је оно време када је рађен просторни план, када је дефинисана траса. Сад када су урађени пројекти, када су обављени тендери, када су уведени извођачи, ја мислим да то није реално”, оценио је министар Антић.

Директор Коридора Србије Дмитар Ђуровић каже да су радови већ почели и да нема промене.

“Нема друге трасе, постоји само једна траса. Коридори су задужени да раде искључиво у складу са законом и по пројекту. Пројекат је готов, пројекат је започет, извођачи су уведени ових дана, уговор је потписан . Излаз ће бити на 1,8 км од села Предејане, изузетно квалитетно ће бити урађен”, казао је Танјугу Ђуровић.

Мештани Предејана и представници лесковачке локалне самоуправе, три године траже да се код Предејана не гради тунел, већ предлажу трасу која пролази поред насеља.

Председник Скупштине града Лесковца Живојин Стефановић у више јавних наступа је тврдио да је траса коју предлаже град Лесковац, јефтинија и боља.

“Ја то поново понављам да ми предлажемо трасу која је за више од 10 милиона евра јефтинија од оне са тунелом. Молимо више година да се о томе одржи јавна расправа, писао сам свим могућим министрима прошле и садашње владе и нико озбиљно није узео да разматра наш предлог. Ако се изгради тунел код Предејана, 13 насеља око те варошице биће одсечена од света и људи ће се иселити”, коментарише Стефановић.

Поред Стефановића и мештани су на више скупова тражили од надлежних да промене трасу аутопута код Предејана.

 


#   Лесковац   саобраћај   ауто-пут   Живојин Стефановић   Предејане   Грделичка клисура   Александар Антић   Дмитар Ђуровић   тунел   локална самоуправа   јавна расправа
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима