Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Истрага о убиству у Нишу: Саслушани зеленаши и полицајци

rssBookmark and Share

02.02.2013. Izvor: Večernje Novosti

У ИНТЕНЗИВНОЈ истрази о позадини паклене експлозије аутомобила, у којој је настрадао Ђорђе Стојановић (32), син власника мењачнице „Цекин“, у нишкој полицији саслушано је неколико зеленаша, као и по један припадник ПУ Ниш и Жандармерије, али засада нико није задржан, нити званично осумњичен, сазнају „Новости“.

Истрага о убиству у Нишу: Саслушани зеленаши и полицајци
На њих је указао Звонко Стојановић (59), отац убијеног Ђорђа, који тврди да би мотив убиства мога бити то што је његов син поднео пријаву Унутрашњој контроли полиције, само пар дана пре него што је његов „фијат пунто“ одлетео у ваздух.

Како сазнајемо, пажљиво се анализира и све што ових дана за медије изјављује Звонко Стојановић (59), отац убијеног Ђорђа, који упорно избегава да открије због чега је његов син позајмљивао новац од зеленаша, иако је мењачница „Цекин“ имала профит од чак 800.000 евра за три године.

Да је Ђорђе имао новчаних проблема, потврђено је и у нишкој Палати правде. Против њега су се воде три парнична поступка, за повратак новца у милионским износима, које дугује.

НА ЧЕКАЊУ

ПОРТПАРОЛВишег суда у Нишу Тамара Савић Цветановић каже да истражни судија још увек није добио резултате обдукције тела које је било у аутомобилу. Такође чека се и налаз посебне екипе МУП-а о врсти постављеног експлозива.

Ђорђе је живео у насељу Пантелеј, а у згради у Књажевачкој улици, где је у недељу ујутру експлодирао његов „фијат пунто“, становали су његов таст и ташта. Претпоставља се да је особа која је поставила паклену направу знала за његово кретање.

- Засад не можемо да кажемо о којој се експлозивној направи ради, мораћемо да обавимо бројне анализе како бисмо утврдили шта је употребљено за убиство - кажу у нишкој полицији.

Специфичност овог случаја је да под „фијат пунто“ није оштећен у већој мери у експлозији, али је у пожару изгорела цела унутрашњост возила. Већ је установљено да је експлозија била усмерена на аутомобил и на зид зграде из које жртва изашала.

Полицијска управа у Нишу, као ни Томислав Трајковић, истражни судија Вишег суда, још увек нису званично саопштили ко је настрадао у експлозији аутомобила у нишком насељу Дурлан. Потврда да је убијен Ђорђе Стојановић могућа је тек после ДНК анализе, која је у току. 


#   Томислав Трајковић   истрага   Полицијска управа   истражни судија   Тамара Савић Цветановић   Звонко Стојановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима