Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Из часа у час: Свечано отварање јужног крака Коридора 10

rssBookmark and Share

Предејане 18.05.2019. РТС, Јужна Србија Инфо

Завршена је и најзахтевнија деоница на Коридору 10. После шест година борбе са природом, изградње 36 мостова и два најдужа тунела, завршена је деоница кроз Грделичку клисуру дуга 26,3 километра. Тачно у 20 сати биће отворена за саобраћај.

Из часа у час: Свечано отварање јужног крака Коридора 10

18.25 – Премијерка Ана Брнабић је рекла да је поносна на овај подухват. Истакла је да се данас Србија симболично повезује са Европом, где јој је и место.

Вучића су поздравили, начелница Нишавског округа Драгана Сотировски, као и градоначелници и представници локланих самоуправа, Лесковца, Ниша, Врања, Владичиног Хана и др....

18.15 – Делегација Србије аутобусом обилази Коридор 10. Код петље Предејане делегацију су дочекали локални челници.

17.50 – Вучић је рекао да је отварање Коридора 10 прилика да упознамо боље своју земљу. Многа дивна места нам постају ближа, људи за кратко време могу да упознају своју отаџбину, поручио је председник истичући и значај коридора за економију и привлачење инвестиција. Рекао је и да у Аустрији Швајцарској није видео боље путеве од Коридора 10.

17.35 – Председник Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић, министарка Зорана Михајловић и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик обишли су косину 2, која је изазивала много проблема грађевинцима.

Председник Србије Александар Вучић је разговарао са радницима код косине 2, који су испричали са којим изазовима су се сусретали.

На констатацију да је Јужни крак завршен, али да ће проблем и даље задавати дуго чекање на границама, Вучић је рекао да техничке ствари морају да се решавају брзо, да би се смањило чекање јер се тиме чува и новац.

Председник је навео да је потребно да земље на Балкану разумеју да смо снажнији ако смо заједно, да размишљамо на другачији начин и да се боримо за своју будућност. За то је потребно време, рекао је Вучић.

У обраћању јавности, председник је рекао да ће овај ауто-пут привући инвеститоре али и омогућити грађанима Србије да боље упознају своју отаџбину за кратко време.

Завршетак источног крака требало би да буде на лето, када ће цео Коридор 10, главни међународни путни правац кроз Србију, бити коначно завршен.

На деоници дугој 26,3 километра градили су се мостови, вијадукти, петље, галерије. Пробијали су се тунели, стабилизовале косине које су задале највише проблема.

Радови на косинама биће настављени и наредних неколико месеци, али то неће утицати на саобраћај.

Овај ауто-пут повезује север и југ Србије, а мештани са оба краја имају иста очекивања – да се путује краће, брже, безбедније.


#   Драгана Сотировски   Александар Вучић   ауто-пут   Зорана Михајловић   Предејане   Грделица   Ана Брнабић   коридор 10   председник Србије   југ Србије
#GradonacelnicaN @avucic @anabrnabic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима