Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Свечано отворен ауто-пут кроз Грделицу

rssBookmark and Share

Владичин Хан 18.05.2019. РТС, Јужна Србија Инфо

Код Врле се окупио државни врх Србије, дипломатски кор, председавајући Председништва БиХ Милорад Додик и македонски премијер Зоран Заев, након чега је ауто-пут на јужном краку Коридора 10 отворен.

Фото: РТС
Фото: РТС

Председник Србије Александар Вучић захвалио је свима који су учествовали и помогли градњу последње деонице јужног крака Коридора 10, а пре свега градитељима са југа Србије.

"Рећи да киптим од радости и поноса било би рвање по површини онога што осећам. За нешто овако моћно и лепо што надилази наше снове, немам довољно речи", рекао је Вучић.

Танјуг

Навео је да су људи са југа Србије изградили све оно што генерације пре њих нису успеле да ураде. "Можете да се поносите ониме што сте направили не за себе, већ за нашу децу и нашу будућност", поручио је председник.

Поручио је да ћемо се тркати са свима и престићи многе који су били далеко испред нас.

"Пробудили смо Србију, запошљавамо грађане, натерали смо Србију да верује и поново воли саму себе", истакао је Вучић.

РТС

Ово је Србија, поручио је Вучић. "Сви ови мостови, тунели, вијадукти што градимо, ништа није нимало случајно. Могу да кажем мирно, ово јесмо ми, јесте Србија. Нема лепше земље од наше Србије, коју волимо и нема поносније земље, нема народа који може да каже да толико успеваа да изгради и промени себе и своју земљу, као ми протеклих година. Кренули смо из минуса, времена без вере и наде, али са огромном жељом", рекао је Вучић окупљенима. 

Паневропским путем од Салцбурга до Солуна

Шеф делегације ЕУ Сем Фабрици захвалио је свима који су омогућили да се овај пројекат спроведе и да се савладају све препреке.

Указао је да ће овај ауто-пут довести инвеститоре али и повезати регион. Истакао је да је ово последњи део тог паневропског ауто-пута од Салцбурга до Солуна.

"Путеви увек воде људе ка одредишту, верујем да овај пут води Србију и читав регион у правцу ЕУ", истакао је Фабрици.

Окупљенима се обратио и премијер Северне Македоније Зоран Заев који је рекао да део Коридора 10 кроз Грделицу изгледа величанствено.

Изразио је задовољство што ће брзо моћи да се стигне од Скопља до Београда, за само три и по сата.

Милорад Додик је рекао да му је драго што је фирма из Републике Српске учествовала у градњи деонице.

"Ово интегрише Србију и регион, ово је нешто што мења читаву перспективу нашег народа, то је нешто што показује да ауто-путевима долазе људи, а малим путевима одлазе и то не треба никоме објашњавати", поручио је Додик.


#   Владичин Хан   Александар Вучић   ауто-пут   Грделичка клисура   Грделица   коридор 10   председник Србије   Сем Фабрици
@avucic @FabriziSem @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима