Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Издат налог за расчишћавање "викендице" у којој је "власник" гајио пацове

rssBookmark and Share

Ниш 01.02.2021. Јужна Србија Инфо

Све надлежне градске службе обишле су место које су градоначелници Ниша Драгани Сотировски пријавиле Нишлије као легло заразе и место сакупљања глодара које су случајни пролазници забележили на обали Габровачке реке.

Издат налог за расчишћавање "викендице" у којој је "власник" гајио пацове

Одмах је дат налог за расчишћавање и уклањање нелегално подигнутих објеката на градској парцели на којој су затечени пси у већем броју од дозвољеног Одлуком о чувању кућних љубимаца.

Помоћница градоначелнице Ниша Владислава Ивковић рекла је новинарима да ће Град Ниш потражити помоћ Удружења за заштиту животиња како би се они адекватно збринули.

„Оно што смо затекли не трпи одлагање, локација мора у најкраћем року да буде чиста и безбедна,“ истакла је Владислава Ивковић и најавила дератизацију терена, јер је на снимку достављеном градоначелници Ниша уочен велики број пацова које је хранио корисник нелегално подигнутог објекта.

Да подсетимо...

У једном делу Ниша, на градској парцели у нелегалном објекту, чувају се и гаје пацови, појаснила је градоначелница Драгана Сотировски, након што је објавила видео клип на свом Фејсбук налогу, који јој је послао суграђанин. Она додаје, да ће Град врло брзо реаговати.

"Хвала свим суградјанима који пријављују разне проблеме на терену, па и Нишлији који ми је управо сада проследио клип!

Чувају појединци у граду украсне кокошке, разне кућне љубимце али да неко храни пацове и чува их у сред града, у шумарку у ширем центру, рекло би се невероватно! Али на жалост, јесте тако", коментарише градоначелница Ниша видео постављен на њеном Фејсбук профилу..


#   Ниш   Драгана Сотировски   викендица   комунална инспекција   Габровачка река   пацови
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима