Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јавне чесме у граду повремено не раде јер су на мети вандала

rssBookmark and Share

Ниш 25.06.2021. Јужна Србија Инфо

"Јавне чесме на подручју Градске општине Медијана су на сталној мети вандала, па је готово немогуће да све истовремено раде, иако је вода у време тропских температура потребнија него ишта! Од укупно 21, колико их не подручју највеће нишке општине тренутно ради 13 чесама. Свакодневно се краду славине и скидају инсталације које су доступне", кажу у тој градској општини.

Јавне чесме у граду повремено не раде јер су на мети вандала

"Вода је јуче пуштена на четири чесме, али је Нишлије могу користити само у техничке сврхе. Међутим, обавештења које су екипе нишког Водовода и општине Медијана поставиле на чесмама и које упозоравају грађане да је вода само за „техничку употребу“ скинута су на већини чесама!

Воде има и исправна је за пиће на чесми код Споменика Ћеле Кула, чесми код Месне канцеларије у Брзом Броду, Ктитор у Дуваништу, на Тргу краља Александра и Тргу Павла Стојковића, као и Тргу Стевана Сремца, Буренце такође има воду, воде има на чесми код Позоришта лутака и код Управе ГО Медијана. Искључиво за техничку употребу тренутно је вода на чесмама Пуж у Чаирском парку, Крсту у парку Светог Саве, на Синђелићевом тргу и Тргу „14. октобар“. Провера исправности воде на овим чесмама биће урађена по хитном поступку, па ће грађани бити и о томе благовремено обавештени. 

Чесма на тргу краља Милана неће радити до завршетка радова на тргу. Преостале чесме су толико уништене да ће требати време да се доведу у исправно стање. Реч је о чесми код Дома здравља - Требињска чесма, чесми у Брзом Броду код школе, чесми иза ТЦ Зона 2, Дониној чесми, чесми код Старе Србије, чесму на кеју Нишаве и фонтани у Чаирском парку. Последња чесма – фонтана је два пута већ ограђивана упозоравајућом траком да је небезбедна, али су несавесни грађани и те траке скидали. Екипе ЈКП Наисус и Градске општине Медијана радиће и током викенда, како би што више чесама било пуштено у рад. 

Још једном апелујемо на грађане Ниша да буду одговорни, да не скидају славине, да не уништавају чесме и да не бацају отпад у одводне канале. Вода са јавних чесама неопходна је свим грађанима, посебно нашим најмлађим суграђанима и представља јавно добро које морамо да чувамо", пише у саопштењу медијима.

 


#   Ниш   Медијана градска општина   Ћеле кула   јавне чесме
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима