Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јура у Лесковцу не наставља производњу, једна радница заражена

rssBookmark and Share

Лесковац 05.04.2020. Н1 Србија

Осам особа је позитивно на корона вирус, а резултати су потврђени у протекла два дана, речено је на данашњој седници Штаба за ванредне ситуације у Лесковцу.

Фото: М.Момчиловић, Политика
Фото: М.Момчиловић, Политика

Како је прецизирано, у Јабланичком округу укупно су 32 особе позитивне, 29 особа на териорији Лесковца, две у Власотинцу и једна у Бојнику. Међу зараженима је и 10 здравствених радника.

На конференцији је прочитана и препорука Завода за јавно здравље да корејска компанија Јура сутра не наставља производњу са више од 2.000 радника, јер се сумња да је једна од радница заражена коронавирусом.

 

 

У Пиротском округу 16 позитивних

Завод за јавно здравље у Пироту је саопштио да је на подручју Пиротског округа лабараторијски потврђено 16 позитивних на корона вирус од 62 узоркованих, од тога је 14 у Пироту, са напоменом да је један потврђени преминуо, па је сходно томе, стање потврђених случајева у Пироту 13.

Додаје се да је број оболелих, тачније, оних случајева који имају симптоме вируса Цовид 19, а били су у блиском контакту са лабораторијски потврђеним случајевима, око 120 и сви су у изолацији.

Под здравственим надзором је више од 600 људи на нивоу Пиротског округа, који су породично везани, или у блиском контакту са оболелима.

У пиротској Општој болници тренутно је хоспитализовано троје пацијената од којих је један лабораторијски потврђен случај, док ће преостало двоје бити данас узорковано. Троје болесника хоспитализовано је у Нишу, и, према последњим информацијама, у стабилном су стању, додаје се у саопштењу.

Н1 Србија


#   Лесковац   Пирот   Власотинце   Бојник   Јура   Коронавирус
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима