Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Касарна "Филип Кљајић" се уступа факултетима, за развој ИТ сектора

rssBookmark and Share

Нови Сад 09.02.2017. Јужна Србија Инфо

Министар одбране Зоран Ђорђевић јуче се састао са министарком државне управе и локалне самоуправе Аном Брнабић и министром просвете, науке и технолошког развоја Младеном Шарчевићем како би постигли договор око уступања неких војних објеката за развоја ИТ сектора и научнотехнолошког развоја.

Касарна "Филип Кљајић" се уступа факултетима, за развој ИТ сектора

Реч је о касарнама „Филип Кљајић” Ниш, „Арчибалд Рајс” Нови Сад и o Дому војске у Крагујевцу.

Планирано је да се ти објекти ставе у функцију државних универзитета у тим градовима, како би се одговорило на повећане потребе факултета за студентима ИТ смерова, а што је у складу са Акционим планом владе за развој ИТ сектора. Такође, планирана је и парцелизација имовине на тим локацијама.

Ти објекти су из Мастер плана и законом заштићени, што је до сада отежавало њихову продају, пре свега због високе цене и немогућности дељења имовине. Стављањем у функцију универзитета добиће се двострука корист – простор за развој ИТ сектора и несметана и лакша продаја околног земљишта где се ти објекти налазе, а за које су инвеститори веома заинтересовани.


#   школство   Ана Брнабић   студенти   Зоран Ђинђић   Нови Сад   Зоран Ђорђевић   касарна Филип Кљајић   Арчибалд Рајс   Младен Шарчевић   IT   високо школство   ИТ сектор
@anabrnabic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима