Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Комунално продаје услуге

rssBookmark and Share

Прокупље 17.09.2010. Извор: Јужне вести

Јавно комунално предузеће "Градска чистоћа" из Прокупља и прокупачка општина као оснивач, расписали су конкурс за продају услуге изношења смећа, коју је до сада обављала "Чистоћа".

Комунално продаје услуге

ПРОКУПЉЕ – Према конкурсу, потенцијални купац је у обавези, између осталог да у року од три месеца обезбеди комплетну опрему за избацивање смећа и да на некој регуларној депонији врши истовар. Важно је да купац ове услуге мора да преузме 60 од 125 радника ЈКП „Градска чистоћа“ .

Овај поступак, односно продаја услуге изношења смећа највише је спроведена, јер Прокупље нема депонију и увек је имало проблем са избацивањем смећа.

- До сада се корстило сметлиште које је крај градског стадиона, али је оно одавно ван употребе. Пошто не постоји друга могућност, на крају се дошло на идеју да се делатност избацивања смећа прода, односно уступи неком заинтересованом предузећу - објашњава Станковић, наглашавајући да ће општина Прокупље као оснивач бити партнер купцу.

Иако је проблем избацивања смећа увек постојао, од скоро је кулминирао, јер сметлиште које се користи је пред затварањем, а возила за утовар смећа су стара преко тридесет година и готово неупотребљива. Зато се често јављао проблем нередовног избацивања , а дешавало се да једно исправно возило буде у функцији 24 сата, како би се избацило сво ђубре.

Надлежни се надају да ће се продајом ове услуге решити проблем и општина и предузеће ослободити великих трошкова ремонта старих возила.


#   Прокупље   општина   24 сата   Општина Прокупље
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима