Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Конкурс за предузећа која ће понудити производе и услуге за енергетску ефикаснос - за грађане у септембру

rssBookmark and Share

Ниш 23.07.2021. Јужна Србија Инфо

Градско веће Ниша одобрило је расписивање јавног позива за фирме које желе да учествују у пројекту енергетске санације објеката обезбеђивањем материјала и радовима. Конкурс траје до 9. августа, док се у септембру очекује и расписивање конкурса за домаћинства.

Конкурс за предузећа која ће понудити производе и услуге за енергетску ефикаснос - за грађане у септембру

Буџет за радове на енергетској ефикасности приватних кућа и стамбених зграда износи 19 милиона динара, речено је јуче након седнице Градског већа.

Град Ниш учествује са 10 милиона, а држава је додала још девет милиона динара.

За радове и набавку материјала ће се бирати предузећа из сектора енергетске ефикасности која постоје најмање шест месеци и која имају атесте за производе које нуде и да нису у стечају.

"Јавни позив односи се сада на привреднике и то за замену термичког омотача у стамбеним зградама и приватним кућама. За замену термичког омотача у стамбеним зградама предвиђено је укупно пет милиона динара, односно 80.000 динара по стану, а за куће укупно четири милиона динара, односно прихватљива цена је до 2.000 динара по квадрату термичке изолације, односно појединачно по кући до 120.000 динара или 50 одсто укупне цене. Када је реч о замени столарије, имамо по 14.000 по квадрату за прозоре и балконска врата у кућама и до 20.000 динара по квадрату за улазна врата. По крајњем кориснику је дозвољено 100.000 динара и за породичне куће и за станове. За породичне куће ради замене столарије имамо 2,4 милиона, а за стамбене зграде 6,4 милиона динара. Пета мера је набавка и инсталација соларних колектора за грејање санитарне потрошне воде, за шта је издвојено 1,2 милиона динара“, објаснио је Павловић.

Конкурсну документација може се пронаћи на сајтовима Града и КЛЕР-а,

Павловић је додао да ће грађани моћи да бирају предузећа која су "прошла" конкурс.
 


#   Ниш   привреда   конкурс   КЛЕР   Иван Павловић   енергетска ефикасност   столарија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима