Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Konkurs za preduzeća koja će ponuditi proizvode i usluge za energetsku efikasnos - za građane u septembru

rssBookmark and Share

Niš 23.07.2021. Južna Srbija Info

Gradsko veće Niša odobrilo je raspisivanje javnog poziva za firme koje žele da učestvuju u projektu energetske sanacije objekata obezbeđivanjem materijala i radovima. Konkurs traje do 9. avgusta, dok se u septembru očekuje i raspisivanje konkursa za domaćinstva.

Konkurs za preduzeća koja će ponuditi proizvode i usluge za energetsku efikasnos - za građane u septembru

Budžet za radove na energetskoj efikasnosti privatnih kuća i stambenih zgrada iznosi 19 miliona dinara, rečeno je juče nakon sednice Gradskog veća.

Grad Niš učestvuje sa 10 miliona, a država je dodala još devet miliona dinara.

Za radove i nabavku materijala će se birati preduzeća iz sektora energetske efikasnosti koja postoje najmanje šest meseci i koja imaju ateste za proizvode koje nude i da nisu u stečaju.

"Javni poziv odnosi se sada na privrednike i to za zamenu termičkog omotača u stambenim zgradama i privatnim kućama. Za zamenu termičkog omotača u stambenim zgradama predviđeno je ukupno pet miliona dinara, odnosno 80.000 dinara po stanu, a za kuće ukupno četiri miliona dinara, odnosno prihvatljiva cena je do 2.000 dinara po kvadratu termičke izolacije, odnosno pojedinačno po kući do 120.000 dinara ili 50 odsto ukupne cene. Kada je reč o zameni stolarije, imamo po 14.000 po kvadratu za prozore i balkonska vrata u kućama i do 20.000 dinara po kvadratu za ulazna vrata. Po krajnjem korisniku je dozvoljeno 100.000 dinara i za porodične kuće i za stanove. Za porodične kuće radi zamene stolarije imamo 2,4 miliona, a za stambene zgrade 6,4 miliona dinara. Peta mera je nabavka i instalacija solarnih kolektora za grejanje sanitarne potrošne vode, za šta je izdvojeno 1,2 miliona dinara“, objasnio je Pavlović.

Konkursnu dokumentacija može se pronaći na sajtovima Grada i KLER-a,

Pavlović je dodao da će građani moći da biraju preduzeća koja su "prošla" konkurs.
 


#   Niš   privreda   konkurs   KLER   Ivan Pavlović   energetska efikasnost   stolarija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima