Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кубуровић посетила суд у Алексинцу и јединицу Сокобањи

rssBookmark and Share

Алексинац 14.10.2016. Танјуг, Алексинац.Нет

У оквиру Владине посете Нишком округу, министарка правде Нела Кубуровић обишла је данас Основни суд и Основно јавно тужилаштво у Алексинцу, као и Судску јединицу у Сокобањи, где је разговарала са управама суда као и општинским руководством, саопштено је из њеног кабинета.

Кубуровић посетила суд у Алексинцу и јединицу Сокобањи

- Влада Србије у наредних пет дана борави у Нишком округу, а Министарство правде је своје активности започело данас у Основном суду у Алексинцу, чијим сам резултатима врло задовољна - истакла је Кубуровић том приликом.

Она је указала на веома добре резултате тих судских органа, пре свега Основног суда у Алексинцу, чије судије имају велики број решених предмета у свим материјама, на шта указују и статистички подаци Врховног касационог суда.

Кубуровић је навела да је у Судској јединици у Сокобањи већа оптерећеност судија, с обзиром да две судије поступају у предметима, али да се нада да ће и оне решити задовољавајући број предмета.

У разговору са руководствима тих судских органа, министарка је истакла да је један од основних приоритета Министарства правде јачање инфраструктурних капацитета, како би се пре свега обезбедили добри услови за рад судија и административног особља и подигао капацитет рада.

- Циљ је да сваки судија има своју судницу, да у што краћим роковима заказује рочишта, да имамо већи број судећих дана и самим тим да омогућимо грађанима да у што краћим роковима добију пресуде - истакла је Кубуровић.

Министарка је навела да је Основни суд у Алексинцу показао да заједнички са Министарством правде могу да се обезбеде добри услови рада.

Председник Основног суда у Алексинцу Небојша Цолић захвалио се Министарству правде на помоћи у сређивању зграде тог суда, наводећи да се тренутно ради фасада зграде, а да је у међувремену зграда климатизована, да су промењени подови, санирани санитарни чворови и промењен комплетан намештај.

- Средили смо суд за добро функционисање, а што се тиче предмета то увек може боље, како би правда била једнако доступна свим грађанима Алексинца, Ражња и Сокобање - рекао је Цолић.

У оквиру посете, министарка је посетила и општинску управу у Алексинцу, где је била гост председника општине Ненада Станковића и његових сарадника.

Алексиначке вести


#   Алексинац   Сокобања   суд   Министарство правде   Основни суд   Нела Кубуровић  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима