Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Куршумлија сутра без воде: Цеви загушене старом ћебади и изнутрицама

rssBookmark and Share

Куршумлија 26.08.2015. Јужна Србија Инфо

Како саопштавају из ЈПКД “Топлица” сутра ће без воде бити више од половине корисника градског водовода.

Разлог прекида испоруке пијаће воде је санација квара канализационе мреже у центру града, која загушена отпацима које бацају несавесни грађани.

Није први пут да грађани у Куршумлији имају проблема са пијаћом водом. Чести кварови на водоводној и канализационој мрежи изазвани су несавесним понашањем грађана, који бацањем непредвиђеног отпада додатно оптерећују ионако већ стару мрежу.

У временском периоду од 07.00 до 15.00 часова, уз велику вероватноћу и до вечерњих сати, испорука пијаће воде ће бити обустављена у центру града, у делу насеља Пантиће, као и у насељима Вељковиће и Кастрат.

У саопштењу ЈПКД “Топлица” се наводи да су чести кварови изазвани поступцима несавесних суграђана који свој отпад одлажу на места која нису за то предвиђена. Напомињемо да су приликом чишћења канализационих цеви у којима често долази до заглушења нађене ствари као што су изнутрице животиња, комади тврде пластике па и стари јоргани и ћебад. Овим путем апелујемо на грађане, као и на надлежне службе да поведу мало више рачуна о отпаду и начину на који се отпад одлаже, како до поменутих проблема не би долазило у будућности, кажу из "Топлице".


#   Куршумлија   Топлица река   водовод   отпад   Топлица ЈКП   канализација   Пантиће   без воде
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима