Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kuršumlija sutra bez vode: Cevi zagušene starom ćebadi i iznutricama

rssBookmark and Share

Kuršumlija 26.08.2015. Južna Srbija Info

Kako saopštavaju iz JPKD “Toplica” sutra će bez vode biti više od polovine korisnika gradskog vodovoda.

Razlog prekida isporuke pijaće vode je sanacija kvara kanalizacione mreže u centru grada, koja zagušena otpacima koje bacaju nesavesni građani.

Nije prvi put da građani u Kuršumliji imaju problema sa pijaćom vodom. Česti kvarovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži izazvani su nesavesnim ponašanjem građana, koji bacanjem nepredviđenog otpada dodatno opterećuju ionako već staru mrežu.

U vremenskom periodu od 07.00 do 15.00 časova, uz veliku verovatnoću i do večernjih sati, isporuka pijaće vode će biti obustavljena u centru grada, u delu naselja Pantiće, kao i u naseljima Veljkoviće i Kastrat.

U saopštenju JPKD “Toplica” se navodi da su česti kvarovi izazvani postupcima nesavesnih sugrađana koji svoj otpad odlažu na mesta koja nisu za to predviđena. Napominjemo da su prilikom čišćenja kanalizacionih cevi u kojima često dolazi do zaglušenja nađene stvari kao što su iznutrice životinja, komadi tvrde plastike pa i stari jorgani i ćebad. Ovim putem apelujemo na građane, kao i na nadležne službe da povedu malo više računa o otpadu i načinu na koji se otpad odlaže, kako do pomenutih problema ne bi dolazilo u budućnosti, kažu iz "Toplice".


#   Kuršumlija   Toplica reka   vodovod   otpad   Toplica JKP   kanalizacija   Pantiće   bez vode
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima