Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дочек српске Нове године: Лексингтон бенд оборио рекорд Светосавског парка!

rssBookmark and Share

Ниш 14.01.2023. Јужна Србија Инфо

Наступом Лексингтон бенд у препуном Парку Светог Саве Градска општина Медијана је у присуству бројних грађана обележила почетак православне Нове године.

Дочек српске Нове године: Лексингтон бенд оборио рекорд Светосавског парка!

Према неким проценама, концерту је присуствовало више од 10 хиљада људи, па је вероватно овог 13. јануара оборен рекорд Светосавског парка. Више хиљада грађана и гостију из Ниша, региона и иностранства, највише из Бугарске, певало је више од два сата највеће хитове популарне српске групе: Добро да није веће зло, Мирис кармина, У срце ударај, Пришла,

Потражи ме, Дођи ове ноћи, Годинама, Донеси, Ја те срећом частим, Љетне кише, Не постоји разлог,  Како је, тако је… Почетак православне нове године обележен је одбројавањем у поноћ и симболичним ватрометом. Интересовање за наступ Лексингтон групе владало је данима унапред, па број гостију на традиционалној манифестацији није ни био изненађење. 

Бенд је основан 2004. године и један је од најпопуларнији у Србији и региону. Највећа нишка општина традиционално организује дочек нове године по Јулијанском календару, али је он због епидемије корона вируса изостао у последње две године.  

 


#   Ниш   Медијана градска општина   парк Светог Саве   Српска нова година   Лексингтон бенд   Lextington bend
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима