Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Doček srpske Nove godine: Leksington bend oborio rekord Svetosavskog parka!

rssBookmark and Share

Niš 14.01.2023. Južna Srbija Info

Nastupom Leksington bend u prepunom Parku Svetog Save Gradska opština Medijana je u prisustvu brojnih građana obeležila početak pravoslavne Nove godine.

Doček srpske Nove godine: Leksington bend oborio rekord Svetosavskog parka!

Prema nekim procenama, koncertu je prisustvovalo više od 10 hiljada ljudi, pa je verovatno ovog 13. januara oboren rekord Svetosavskog parka. Više hiljada građana i gostiju iz Niša, regiona i inostranstva, najviše iz Bugarske, pevalo je više od dva sata najveće hitove popularne srpske grupe: Dobro da nije veće zlo, Miris karmina, U srce udaraj, Prišla,

Potraži me, Dođi ove noći, Godinama, Donesi, Ja te srećom častim, Ljetne kiše, Ne postoji razlog,  Kako je, tako je… Početak pravoslavne nove godine obeležen je odbrojavanjem u ponoć i simboličnim vatrometom. Interesovanje za nastup Leksington grupe vladalo je danima unapred, pa broj gostiju na tradicionalnoj manifestaciji nije ni bio iznenađenje. 

Bend je osnovan 2004. godine i jedan je od najpopularniji u Srbiji i regionu. Najveća niška opština tradicionalno organizuje doček nove godine po Julijanskom kalendaru, ali je on zbog epidemije korona virusa izostao u poslednje dve godine.  

 

Komentara: 0


#   Niš   Medijana gradska opština   park Svetog Save   Srpska nova godina   Leksington bend   Lextington bend
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima