Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Михајловић: Нови путеви, мостови, тротоари у пчињском крају

rssBookmark and Share

Врање 09.12.2018. Јужна Србија Инфо

На састанку потпредседнице Владе Србије и министарке Зоране Михајловић са челним људима локалних самоуправа Пчињског округа договорени су конкретни пројекти који ће бити урађени у наредном периоду.

Михајловић: Нови путеви, мостови, тротоари у пчињском крају

У Врању ће „Путеви Србије“ радити пресвлачење асфалта на две петље у Врању, тротоар на алтернативном путу ка Врањској Бањи, као и санацију три клизишта у Врању. Такође, разговараћемо како да се финансира уређивање шеталишта у Врању, за које је локална самоуправа урадила пројекат”, рекла је Михајловићева после састанка у кампу „Коридора Србије” у месту Кржинце, у општини Владичин Хан, где је привремено измештено Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Она је додала да ће се у Врањској Бањи радити око 500 метара тротоара, што ће урадити „Путеви Србије“.

У Трговишту ће бити урађено три километра пута, од Доњег Стајевца до Радовнице. У плану је и реконструкција пута од Доњег Стајевца до Трговишта.

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић рекао је да су на састанку договорени пројекти који ће бити реализовани у току 2019. године и захвалио потпредседници Владе на досадашњим улагањима у инфраструктуру у том граду.

Начелник Пчињског округа Срећко Пејковић истакао је да је Влада Републике Србије испунила све што је обећала и да има поверење грађана Пчињског округа. Драган Сентић, председник Градске општине Врањска Бања, изјавио је том приликом је да је само два дана после посете потпредседнице Владе испоручен челични мост дужине 36 метара, који ће бити постављен на путу који припада тој градској општини.

“Вашим честим доласцима, грађани на југу Србије осећају се равноправним са грађанима у свим другим деловима Србије”, рекао је Сентић. Председник општине Трговиште Ненад Крстић захвалио је потпредседници Владе на подршци општини Трговиште и додао да верује да ће све што је договорено бити и реализовано.

Коментара: 0


#   Врање   Путеви Србије   Владичин Хан   Трговиште   Врањска Бања   Пчињски округ   Зорана Михајловић   Влада Републике Србије   Јужна Србија Инфо   председник општине   локална самоуправа   Слободан Миленковић   Министарство грађевинарства   Ненад Крстић   градске општине   Срећко Пејковић
@Vlada_SR @juznasrbija @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима