Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градови на југу Србије добијају помоћ Владе Србије за инфраструктурне пројекте

rssBookmark and Share

Лесковац 10.04.2017. Јужна Србија Инфо

Министарство привреде Владе Републике Србије саопштило је да је донело одлуку да средствима у износу од 139,9 милиона динара подржи 40 јединица локалних самоуправа у припреми инфраструктурних пројеката, међу њима су и Лесковац, Врање, Пирот....

Градови на југу Србије добијају помоћ Владе Србије за инфраструктурне пројекте

Таква одлука, која је донета након спроведеног јавног позива, односи се на припрему инфраструктурних пројеката за унапређење индустријских и пословних зона, инкубатора и кластера, обнављање браунфилд локација, као и развијање саобраћајне и комуналне инфраструктуре.

Суфинансирање је одобрено за 10 градова (Пирот, Врање, Зрењанин, Кикинда, Крагујевац, Краљево, Лесковац, Нови Пазар, Ужице и Београд – ГО Лазаревац), као и за 30 општина.

То су Алибунар, Бабушница, Бајина Башта, Бојник, Бољевац, Владичин Хан, Жабаљ, Жабари, Житиште, Књажевац, Косјерић, Куршумлија, Лебане, Лучани, Љиг, Медвеђа, Мерошина, Оџаци, Пријепоље, Прокупље, Рашка, Свилајнац, Сврљиг, Сурдулица, Сјеница, Сокобања, Темерин, Тител, Трговиште и Чока, од којих је 16 у групи неразвијених. 

Подршка у припреми пројектно-техничке документације реализује се у оквиру Програма подстицања регионалног и локалног развоја у 2017. години.

Министарство привреде, у зависности од степена развијености локалне самоуправе, суфинансира у одређеном проценту укупне трошкове израде пројектно-техничке документације, док су градови и општине у обавези да финансирају преосталу вредност, наводи се у саопштењу.

Коментара: 0


#   Лесковац   Врање   Прокупље   Пирот   Београд   Сокобања   Лебане   Медвеђа   Владичин Хан   Трговиште   Влада Републике Србије   Књажевац   Нови Пазар     локална самоуправа   инфраструктура   Министарство привреде
@Vlada_SR @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима