Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Михајловићева: Наставићемо да улажемо у нишки аеродром „Константин Велики“

rssBookmark and Share

Ниш 28.02.2018. Јужна Србија Инфо

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, одржала је данас састанак са Дарком Булатовићем, градоначелником Ниша, и директором Аеродрома „Константин Велики“ Владицом Ђурђановићем, са којима је разговарала о досадашњем раду нишког аеродрома и плановима за будућност.

Михајловићева: Наставићемо да улажемо у нишки аеродром „Константин Велики“

„Држава и град Ниш, као власник аеродрома, учинили су много у претходних неколико година да се нишки аеродром развија и да данас може да се похвали са више од 320.000 путника“, изјавила је Михајловићева.

Потпредседница Владе истиче, да је за српско ваздухопловство важан наставак улагања у Аеродром „Константин Велики“.

„Влада Србије и град Ниш наставиће да улажу у овај аеродром и убудуће, јер он треба да буде алтернативни аеродром „Николи Тесли“ како за постојеће, тако и за нове руте у будућности“, изјавила је Михајловићева.

Дарко Булатовић, градоначелник Ниша, захвалио је потпредседници Владе на досадашњој подршци, истакавши значај даљег улагања у развој нишког аеродрома.

„Аеродром „Константин Велики“ треба да буде у пуном капацитету алтерантивни аеродром „Николи Тесли“ и то смо данас договорили. У интересу државе и града Ниша, а пре свега грађана Србије, јесте још боља координација са ресорним министарством, београдским аеродромом и компанијом „Ер Србија““, рекао је Булатовић.

Данашњем састанку присуствовали су и Мирјана Чизмаров, директорка Директората цивилног ваздухопловства, Саша Влаисављевић, директор Аеродрома „Никола Тесла“, као и извршни директор „Ер Србије“ Бранислав Маловић.


#   Ниш   Зорана Михајловић   аеродром   Дарко Булатовић   Ер Србија   седница Владе   Никола Тесла   Саша Влаисављевић
@DarkoBulatovic_ @airserbia @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима