Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Министар Удовичић посетио Лесковац

rssBookmark and Share

Лесковац 03.10.2016.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас лесковачку Основну школу "Јосиф Костић" поводом реализације пројекта "Спорт у школама", чији је циљ да се деца активније укључе у бављење спортом.

Министар Удовичић посетио Лесковац

Удовичић је овом приликом оценио да је некада час физичког васпитања био најомиљенији у школи, а да данас није тако и да је циљ Министарства да се деца поново окрену спорту, чиме би се смањило и вршњачко насиље. Удовичић је такође казао да су у школама већ направљене измене увођењем додатног трећег часа физичког васпитања као изборног, а да ће промоцији спорта помоћи и пројекат "Спорт у школама".

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић је истакао да лесковачка локална самоуправа улаже значајне напоре да мотивише децу да се баве спортом и практикују здраве стилове животе и да је из тих разлога Град Лесковац у протекле три и по године изградио 14 терена за мале спортове.

- Један од наших приоритета је да деца у већини од 144 насељена места, колико Лесковац има, имају адекватно места за рекреацију, спорт и дружење, рекао је Цветановић и истакао да се истовремено значајна средства издвајају за побољшање услова у самим школама, најављујући да ће ускоро и сама школа "Јосиф Костић" бити комплетно реконструисана.


#   Лесковац   Вања Удовичић   Горан Цветановић   локална самоуправа   вршњачко насиље   Министарство спорта и омладине   ОШ Јосиф Костић   спортска акција
@CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима