Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На Триглаву страдо алпиниста из Лебана члан лесковачког ПСК "Кукавица"

rssBookmark and Share

Лебане 03.04.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Словеначка полиција је идентификовала тела двојице српских планинара пронађених у уторак на Триглаву. Реч је о искусним алпинистима, Милошу Ристићу (33) из Лебана и Жарку Чичи (42) из Бановаца, који су се упутили у суботу на планинарење.

Фото: ПСК Кукавица Фејсбук
Фото: ПСК Кукавица Фејсбук

Нажалост, због лошег времена на Триглаву, током планинарења су страдали Милош Ристић (33), члан Планинарско-скијашког клуба "Кукавица" из Лесковца, који је живео у Италији, и Жарко Чича (42) из Бановаца.

"Породица Ристић, Србија, Лебане, Лесковац и ПСК „Кукавица" су данас изгубили младог али великог алпинисту и члана клуба. Драги наш Ристо, нека Господ да твојој души спокој и мир..Нека ти је вечна слава", напиасле су Милошеве колеге из лесковачког ПСК "Кукавица".

Ова трагедија је дубоко потресла планинарску заједницу и њихове породице. Ристић и Чича су били познати по својој страсти према планинарењу и авантуристичком духу. Њихов изненадни губитак оставља празнину међу њиховим пријатељима и колегама.

Ристић и Чича су у суботу ујутру кренули на планинарење, али су на висини од 1.600 метара пали и погинули на лицу места, сазнајемо.

Према незваничним наводима словеначких медија, изненадна лавина допринела је трагичном исходу смрти двојице српских планинара на Триглаву. Детаљи о узроку несреће још увек нису потпуно познати.

Надлежне институције спроводе истрагу како би се утврдиле све околности ове несреће.

 


#   Лебане   In memoriam   Милош Ристић   алпинизам   Словенија   Триглав планина   ПСК Кукавица
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима