Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нађите убице жандарма

rssBookmark and Share

Куршумлија 30.11.2014. Јужна Србија Инфо/Бета

Министар полиције Небојша Стефановић је предао доказе у случају убиства жандарма Стевана Синђелића шефу Еулекса Габријелу Меучију.

Нађите убице жандарма

Том приликом је рекао да очекује да ће осумњичени за његово убиство ускоро бити пронађени и приведени.

Синђелић је 28. августа преминуо на Војномедицинској академији у Београду, након што су га раниле непознате особе када је са патролом полиције затекао више Албанаца који су секли шуму код села Орловац, у општини Куршумлија.

У саопштењу МУП-а наводи се да је Стефановић рекао да Србија има одређена оперативна сазнања о трагичном убиству Синђелића. 

"Инсистирамо да почне истрага, да она у наредном периоду буде завршена и да осумњичени буду процесуирани", рекао је Стефановић указавши да је реч о злочину без преседана. 

Министар Стефановић је шефу Еулекса предао доказе до којих је српска страна дошла у овом случају. 

Како се наводи у саопштењу, Стефановић и Меучи сложили су се да је неутралан статус Еулекса од великог значаја за поверење свих грађана у покрајини. 

"У интересу Републике Србије је да стање безбедности на територији Косова и Метохије буде стабилно и да се оствари пуна сигурност српског становништва у покрајини", рекао је Стефановић. 

Стефановић и Меучи разговарали су о мерама које је неопходно предузети како би се решио проблем илегалних миграција, али и недозвољена трговина акцизним производима и наркотицима преко административне линије. 

Меучи је рекао да ће Мисија интензивирати истрагу у случају убиства жандарма Стевана Синђелића. 

"Сва отворена питања решавамо кроз координацију и размену информација", навео је Меучи и додао да ће у наредном периоду бити интензивирана размена информација између Мисије и српских институција како би се спречили покушаји трговине акцизним производима и наркотицима.

 


#   Куршумлија   МУП РС   жандармерија   Небојша Стефановић   Еулекс   Стеван Синђелић   убице
@nesastefanovic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима