Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Награде и бесплатан интернет за 12 општина

rssBookmark and Share

Прокупље 20.04.2017. ФоНет

Лидерима 12 општина чији су грађани били најактивнији у слању фискалних рачуна и слипова у наградној игри "Узми рачун и победи" данас су у Влади Србије уручена признања за допринос борби против сиве економије и награде.

Награде и бесплатан интернет за 12 општина

Награде подрзумевају 12 ви-фи зона са бесплатним интернетом током 15 месеци, које ће у тим општинама поставити Телеком Србија. Интернет зоне добиће Бела Паланка, Димитровград, Пландиште, Бела Црква, Голубац, Сечањ, Житиште, Раковица, Сврљиг, Бачки Петровац, Прокупље и Тител.

Државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Жељко Ожеговић најавио је да ће пет првопласираних добити по 20.000 евра у динарској противвредности које је издвојила Влада Србије за опремање или реконструкцију објекта од општег интереса попут школе, болнице, вртића или друге јавне установе, наводи се у саопштењу. Који пројекат ће бити реализован одлучиће грађани гласањем путем општинског сајта или у општинској управи, додао је он.

У наградној игри послато је више од 8, 5 милиона коверата са фискалним рачунима и слиповима чију вредност процењујемо на 70 милијарди динара, од чега је директан приход буџета већи од девет милиона евра, предочио је Ожеговић. Према подацима Пореске управе за јануар и фебруар, бележимо раст евидентирања промета преко фискалних каса посебно код малих обвезника, за 29 одсто, односно 34 одсто, рекао је Ожеговић. После одабира локација, Телеком Србија ће поставити ви-фи зоне за највише 90 дана, а интернет ће моћи да се користи у кругу од 150 метара и омогућава повезивање до 300 корисника.

Сматрамо да сузбијање сиве економије унапређује сигурност грађана и представља предуслов бољег животног стандарда, рекао је генерални директор Телекома Србија Предраг Ћулибрк, саопштило је Министарство државне управе и локалне самоуправе.


#   Прокупље   Београд   Димитровград   Бела Паланка   Сврљиг   Телеком Србија   интернет   Министарство локалне самоуправе   државни секретар   фискални рачун   Предраг Ћулибрк   Жељко Ожеговић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима